18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Solariile și serele a zeci de fermieri din Grădinari, distruse de vijelia și ploaia torențială de duminică

- Advertisement -

Furtuna puternică de duminică a distrus solariile și serele a zeci de fermieri din comuna olteană Grădinari. Încă de la primele ore ale dimineții de luni, 30 mai, cei din zonă ale căror culturi au fost afectate s-au dus la Primărie pentru a depune cereri în vederea primirii unor eventuale despăgubiri.

Mihai Ioana, primarul localității, a declarat că datele s-au centralizat, însă vijelia și ploaia torențială a creat cu siguranță pagube la mult mai multe persoane.

Toți fermierii care au fost afectați de vremea capricioasă trebuie să meargă la primării, pentru a se întruni Comisia Județeană pentru Situații de Urgență, în vederea efectuării unor constatări ale pagubelor din teren, spune Ion Păunel, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt.

„Din păcate, forța naturii a făcut pagube importante colegilor noștri din comuna Grădinari, județul Olt. Am luat legătura cu prefectul județului (Florin Homorean n.r.) pentru evaluarea de urgență a pagubelor. Fermierii care se află în asemenea situații trebuie să sesizeze acest aspect la primărie, iar autoritățile, la rândul lor, anunță Prefectura, iar în maximum 24 de ore se înființează Comisia Județeană pentru Situații de Urgență, împreună cu cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a declarat Păunel.

De sâmbătă dimineața și până în noaptea de duminică spre luni, la ora 03:00, județul Olt s-a aflat sub incidența unui Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accntuată, ploi abundente și vijelii puternice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți