14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cantina de la Colegiul Minulescu Slatina s-a redeschis. DSVSA Olt anunță că a fost un rezultat neconform la smântână

- Advertisement -

Reprezentanții Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt transmite că de marți, 31 mai, instituția a redeschis cantina de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, deficiențele constatate miercurea trecută fiind remediate Cantina a fost închisă de inspectorii sanitari veterinari, iar unitatea de învățământ liceal a primit o amendă de 10.000 de lei, după scandalul izbucnit aici, când peste 20 de elevi au ajuns la Spitalul Slatina, cu stări de rău, fiind luată în calcul o toxiinfecție alimentară. Rezultatele au arătat însă că doar proba de la smântână a fost neconformă, iar liceenii pot servi masa, de marți, la cantina colegiului.

Unitățile de alimentație aflate în apropierea unităților de învățământ, dar și cantinele acestora, ar urma să fie controlate, anunță DSVSA Olt.

„Ca urmare a solicitării reprezentanților Colegiului «Ion Minulescu» din Slatina, DSVSA Olt a efectuat recontrolul la respectiva cantină, unde s-a constatat remedierea deficiențelor identificate și ca urmare, începând de astăzi, 31 mai, obiectivul și-a reluat activitatea. Sunt în derulare controale în toate cantinele care deservesc unitățile de învățământ preșcolar, gimnazial și liceal. În vederea prevenirii apariției unor episoade de toxiinfecție alimentară, în următoarea perioadă se vor intensifica controalele în unitățile de alimentație din imediata vecinătate a unităților de învățământ”, a transmis instituția.

Inspectorii sanitari veterinari au mai spus că s-a descoperit o singură probă neconformă, la smântână.

„DSVSA Olt informează că Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor a finalizat analiza probelor de materie primă, prelevate în data de 25 mai, de la cantina Colegiului Minulescu din Slatina. La o singură probă din cele analizate, respectiv smântână, rezultatul a fost neconform, investigațiile fiind în desfășurare. Toate datele obținute în urma verificărilor au fost comunicate Direcției de Sănătate Publică Olt, în vederea coroborării informațiilor”, au mai arătat reprezentanții direcției.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți