8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Emilia Ghinescu și Nicu Paleru, în spectacol de Rusalii la Câmpu Mare – Dobroteasa

- Advertisement -

Festivalul concurs al cetelor călușărești din satul Câmpu Mare al comunei Dobroteasa este reluat anul acesta, după o absență de doi ani din cauza pandemiei COVID-19, ajungând la cea de-a XX-a ediție. Evenimentul este programat a avea loc în prima zi de Rusalii, 12 iunie, în intervalul orar 11:00 – 15:00, în Târgul săptămânal din localitate, iar cap de afiș ai spectacolului vor fi îndrăgiții interpreți Emilia Ghinescu și Nicu Paleru.

În concurs vor evolua cetele călușarilor din Dobroteasa, Vitomirești, Verguleasa, Drăgoiești – Vâlcea, Valea Mare, Oporelu și Sâmburești, pentru ca în spectacolul extraordinar, pe lângă Emilia Ghinescu și Nicu Paleru, să mai evolueze artiști ai Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina precum Ileana Lăceanu, Maria Ghinea, Neta Soare, Gabriel Zăvoeanu, Cătălin Bărbulescu și Daniel Roșoga. Acompaniamentul muzical este asigurat de Orchestra Ansamblului „Doina Oltului”, condusă de dirijorul Cristian Dumitru.

Petrecerea câmpenească de Rusalii de la Dobroteasa este organizată sub egida Consiliului Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Dobroteasa și Parohia Câmpu Mare – Dobroteasa.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți