13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Festivalul „Cântecele Dunării”, reluat la Ianca. Este ediția a XX-a

- Advertisement -

Pandemia COVID-19 a făcut ca Festivalul – concurs de muzică populară „Cântecele Dunării” să nu se mai desfășoare la Ianca, însă în anul 2022 acesta este reluat, la fel cum s-a întâmplat și cu alte activități cu scop recreativ desfășurate anual în comuna de pe malul Fluviului Dunărea. Ca și edițiile trecute, ediția cu numărul 20 a evenimentului cultural artistic se va desfășura în satele Potelu și Ianca ale localității, pe lângă concursul în sine, al cărui președinte de juriu este îndrăgita interpretă de muzică populară Carmen Budulan.  

Festivalul are rolul de a atrage un număr cât mai mare de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 28 de ani, care și-au descoperit talentul în domeniul interpretativ al folclorului românesc și, totodată, să se constituie într-o rampă pregătitoare în formarea unei cariere muzicale. Acompaniamentul muzical al tuturor concurenților va fi asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”, condusă de dirijorul Cristian Dumitru.

Printre laureații edițiilor trecute ale Festivalului „Cântecele Dunării” de la Ianca, care au reușit să-și formeze un nume de referință în folclorul românesc, se numără Olguța Berbec, Emilia Dorobanțu, Loredana Istrate, Izabela Tomița, Gabriel Dumitru, Florin Boita, Marina Defta, Ionuț Vlad, Camelia Crăciunescu și Elena Geanina David.

Fiecare seară a evenimentului cultural artistic va fi presărată și cu recitaluri susținute de artiști ai Ansamblului „Doina Oltului” și îi enumerăm aici pe Maria Ghinea, Neta Soare, Cătălin Bărbulescu, Carmen Budulan, Ștefania Strejescu, Sorina Dinu și Florica Chircă.

Organizatori ai Festivalului „Cântecele Dunării” sunt Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Primăria și Consiliul Local Ianca și Căminul Cultural Ianca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți