Bază de agrement amenajată pe Faleza Dunării, la Corabia. Se lărgește apa curgătoare Coșcan, vor fi aduse caiace și hidrobiciclete

Primăria Corabia anunță că urmează a fi demarate lucrările la un nou proiect pentru dezvoltarea turismului în localitatea de la malul Fluviului Dunărea. Este vorba despre proiectul „Amenajare bază de agrement Faleza Dunării, Corabia”, care se va realiza prin Programul Operațional pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014 – 2020, Măsura 1 – Diversificarea veniturilor prin dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement. Concret, proiectul prevede amenajarea unei baze de agrement pe Faleza Dunării, în urbea olteană.

Realizarea acestei investiții presupune lărgirea Coșcanului, apă curgătoare, pe o lungime a acestuia de 505 metri, ridicarea nivelului terenului de lângă acesta, pe aceeași lungime, astfel încât să nu fie inundat prin împrăștierea pământului rezultat din excavarea Coșcanului. Acesta va avea o adâncime de 1,5 metri și va fi lățit cu 10 metri, la momentul actual având o lățime de 20 metri. Se va crea un bazin al bazei de agrement în continuarea Coșcanului pentru staționarea caiacelor si hidrobicicletelor propuse a fi achiziționate prin prezentul proiect.

Potrivit reprezentanților administrației corăbiene, lucrările ce urmează a se executa în vederea amenajării bazei de agrement sunt: pregătirea terenului; amenajarea căilor de acces către obiectiv; excavarea pământului în vederea ajungerii la cota proiectată; transportul pământului rezultat; împrăștierea materialului transportat; finisarea taluzului exterior si îmbrăcarea acestuia cu materialul vegetal rezultat din decoperta; finisarea taluzelor; crearea unor alei pietonale in suprafată totală de 9.004 metri pătrați; creare bazin al bazei de agrement în continuarea Coșcanului pentru staționarea caiacelor și hidrobicicletelor propuse a fi achizitionate prin prezentul proiect; amplasare poduleț din lemn deasupra intrării din Coșcan în bazinul bazei de agrement; creare parcare auto în suprafată totală de 2.727 metri pătrați; amplasare poduleț din lemn deasupra intrării din Coșcan în bazinul bazei de agrement; constructie foișor pentru recreere în suprafață de 63 metri pătrați; creare spații verzi și auxiliare în suprafață totală de 13.079 metri pătrați.

Valoarea totală a investiției se ridică la puțin peste 1,3 milioane lei, TVA-ul fiind inclus.

„Se dorește realizarea unui complex reprezentativ, modern, care să respecte caracterul zonei și să intre în armonie cu elementele naturale înconjurătoare. Scopul investiției vizează dezvoltarea infrastructurii de agrement, creșterea numărului de vizitatori în oraș și nu în ultimul rand datorită accesului direct la Dunăre, creșterea atractivității zonei pescărești. În contextul prezentat se impune necesitatea asigurării unor spații de recreere, spații de desfășurare de activități sportive, care să vină în completarea activităților ce pot fi desfășurate în zona pescărească pe lângă atracțiile turistice și de agrement din zonă”, arată reprezentanții Primăriei Corabia.

Un comentariu la „Bază de agrement amenajată pe Faleza Dunării, la Corabia. Se lărgește apa curgătoare Coșcan, vor fi aduse caiace și hidrobiciclete

  • In sfarsit se mai misca ceva. Dar…poate reusiti sa faceti canalizari, sa asfaltati si pentru cei care asteapta asta de vreo 30 de ani , cel putin.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<