6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Investiţii de 8 milioane de euro în aparatură medicală la SJU Slatina

- Advertisement -

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina continuă dotările cu aparatură şi echipamente medicale performante, valoarea investiţiilor din acest an ridicându-se la opt milioane de euro, din fonduri europene, a informat vineri, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii medicale, Angela Nicolae.

Printre echipamentele medicale ce vor fi achiziţionate în acest an se numără 10 ecografe, două aparate radiologice, o linie laparoscopică, aparate de ventilaţie mecanică.

„Am beneficiat de investiţii importante anul acesta în aparatură medicală şi echipamente medicale, avem în derulare în cursul anului un proiect cu finanţare europeană în valoare de opt milioane de euro. Acest proiect a fost depus pe POIM – Îmbunătăţirea capacităţii de gestionare a COVID-19 la SJU Slatina. Un sfert din aparatură prevăzută în acest proiect a fost deja recepţionată, printre cele mai importante aparate aş menţiona aparate radiologice RX fixe şi mobile, aparate pentru dotarea secţiilor Oftalmologie, ATI, Cardiologie, Urologie, Obstretică – Ginecologie, Pediatrie, Neonatologie. Până la sfârşitul anului sperăm să finalizăm procedurile de achiziţie şi aşteptăm aparatură în valoare de peste 25 de milioane de lei. O linie laparoscopică pentru secţia Chirurgie Generală, 10 ecografe performante, analizoare pentru laboratorul de analize medicale, aparate de ventilaţie mecanică, trusă de videoendoscopie digestivă cu accesorii, sistem videoendoscopic pentru secţia Urologie”, a precizat managerul SJU Slatina.

Angela Nicolae a menţionat că aparatura şi echipamentele medicale sunt achiziţionate în baza necesarului real, întocmit în colaborare cu medicii şefi de secţie şi medicii coordonatori ai compartimentelor medicale din spital.

Două dintre aparatele ecograf achiziţionate prin proiect sunt de cel mai înalt nivel şi vor intra în dotarea secţiilor Cardiologie şi Ginecologie.

„Urmează să vină lotul de ecografe, este vorba de 10 ecografe performante care vor fi distribuite către secţiile ce au nevoie de acestea. Este vorba de un ecograf pentru secţia Cardiologie, un ecograf pentru secţia Ginecologie, sunt vârfurile de gamă, conform referatelor întocmite de către medicii şefi şi vorbim de ecografie la cel mai înalt nivel pentru aceste secţii, cele mai performante ecografe existente pe piaţă la ora actuală. Vor beneficia de ecografe şi Chirurgia Plastică, Chirurgia Infantilă, ATI”, a spus directorul medical al spitalului, Florin Popa.

Angela Nicolae a adăugat că spitalul are în derulare în prezent şi mai multe proiecte de investiţii în modernizare şi reabilitare, finanţate sau cofinanţate de Consiliul Judeţean Olt.

sursa: Agerpres.ro

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți