2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

18 șoferi amendați de polițiștii rutieri pentru că foloseau mobilul când conduceau. Alți peste o sută lăsați pietoni, permisul auto fiindu-le reținut

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat în ultima săptămână în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, din județul Olt, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Legislația rutieră a fost încălcată de peste o mie de conducători auto, peste o sută dintre ei rămânând pietoni după ce polițiștii le-au reținut permisul, iar alți 18 au fost amendați pentru că, deși se aflau la volan, vorbeau la mobil, fără a folosi sistemul mâini libere.

„În cadrul activităților di perioada 30 mai – 5 iunie, pentru abaterile constatate, oamenii legii au dat 1.237 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 300.000 de lei. Dintre acestea, 1.179 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 171 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 90 pentru pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 22 pentru abaterile săvârșite de pietoni”, arată IPJ Olt printr-un comunicat de presă.

Polițiștii rutieri au mai aplicat, de asemenea, 25 de amenzi pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 18 pentru folosirea telefonului mobil la volan, fără utilizarea sistemului de tip hands-free, 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, șapte pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 835 alte sancțiuni.

Totodată, s-au reținut și 103 permise de conducere, dintre care 33 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 25 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 11 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, șapte pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, două pentru conducere agresivă și 25 pentru alte abateri.

Au mai fost reținute 78 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În total, polițiștii rutieri au constatat 22 de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care nouă pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe, având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, zece pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și trei pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat.

Băuți bine la volan

Doi șoferi s-au ales cu dosar penal pentru că se aflau la volanul unor mașini într-o stare avansată de ebrietate.
Marți, 31 mai 2022, în jurul orei 17:30, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în comuna Vădăstrița, având o concentrație alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ziua următoare, pe 1 iunie, în jurul orei 15:00, a fost prins un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 678B, în comuna Vitomirești, județul Olt, având o concentrație alcoolică de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți