14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Angajatori din Olt, amendați cu 70.000 de lei pentru muncă la negru. S-au înregistrat și 11 accidente de muncă, o persoană a decedat

- Advertisement -

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au continuat și în luna mai controalele la firmele din județ, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 82 de sancțiuni contravenționale, 75 fiind avertismente și șapte amenzi în cuantum de 82.000 de lei. Dintre amenzile aplicate, cele mai mari au fost pentru muncă la negru, valoarea acestora ridicându-se la 70.000 de lei. Au fost și 11 accidente se muncă, o persoană pierzându-și viața.

Concret, luna trecută, inspectorii de muncă au identificat patru persoane care desfășurau muncă nedeclarată la mai multe firme oltene, astfel: o persoană la un angajator din Caracal, cu activitate restaurante; o persoană la un angajator din București, punct lucru Corabia, cu activitate comerț; o persoană la un angajator din Tufeni, cu activitate creștere animale, și o persoană la un angajator din Slatina cu activitate intermedieri.

Cei patru angajatori care aveau muncitori angajați la negru s-au ales cu contravenții de 70.000 de lei.

Construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură au fost domeniile de activitate verificate de inspectorii de muncă din punct de vedere al respectării legislației specifice.

În urma controalelor, s-au identificat peste 235 de deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cele mai frecvente fiind: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

În mai, ITM Olt a înregistrat și 11 accidente de muncă, soldate cu zece persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă, iar o persoană a murit în timpul deplasării de la locul de muncă spre domiciliu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți