18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Peste 2.400 de absolvenți de liceu au intrat în febra examenului național de Bacalaureat, sesiunea din vară

- Advertisement -

Prima sesiune, din vară, a examenului național de Bacalaureat a început luni, 6 iunie, cu probele de evaluare a competențelor , care urmează a se încheia în data de 16 iunie, la nivelul județului Olt fiind nu mai puțin de 2.411 de absolvenți ai claselor a XII-a și a XIII-a ce o vor susține. 2.136 de liceeni sunt din promoția curentă, în timp ce 275 din cele anterioare și, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Olt, dintre cei care sunt în febra BAC-ului de vară 1.628 vin de la Filiera Teoretică, 640 de la Tehnologic și 143 de la Vocațional.

Probele de evaluare a competențelor au loc astfel: 6 – 8 iunie proba A – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 8 – 9 iunie proba B – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 8 – 10 iunie proba D – evaluarea competențelor digitale; 14 – 16 iunie proba C – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Sesiunea iunie – iulie a examenului național de Bacalaureat 2022 va continua apoi cu probele scrise, care încep în data de 20 iunie cu proba scrisă E.a) – Limba și literatura română.
Potrivit calendarului, examenul maturității continuă pe 21 iunie cu proba obligatorie a profilului — proba E.c), scrisă; 22 iunie proba la alegere a profilului și specializării — proba E.d), scrisă; 23 iunie proba scrisă de Limba și literatura maternă, proba E.b).

Afișarea rezultatelor la probele scrise va fi pe 27 iunie 2022, până la ora 12:00, iar depunerea contestațiilor va fi în intervalul orar 12:00 – 18:00. Între 28 și 30 iunie se rezolvă contestațiile, iar pe 1 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Promovat va fi absolventul de liceu care îndeplinește următoarele condiţii: are toate probele de evaluare a competenţelor susținute, la fel și cele scrise, a primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele date, iar media minimă trebuie să fie 6.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți