22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Expiră actele de identitate cu valabilitate prelungită după încetarea stării de alertă. Oltenii chemați pentru reînnoirea acestora

- Advertisement -

Pe perioada pandemiei de Coronavirus, după perioada stării de alertă, valabilitatea actelor de identitate a putut fi prelungită cu 90 de zile, însă de marți, 7 iunie, acestea expiră. Acesta este și motivul pentru care oltenii aflați în astfel de situații sunt invitați de angajații Direcției Județene de Evidență a Populației Olt să le reînnoiască.  

„Începând cu data de 7 iunie, actele de identitate a căror valabilitate a fost prelungită potrivit dispozițiilor Legii 55/2020, pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă, își pierd valabilitatea. În acest sens, invităm cetățenii ale căror documente își pierd valabilitatea, la data menționată, să se prezinte la sediul serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor pe raza cărora își au domiciliu, pentru reînoirea cärtii de identitate”, au transmis reprezentanții DJEP Olt.

Potrivit sursei citate, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, aprobată cu modificările și completările ulterioare, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identitatre este de până la 30 de zile de la data înregistrării cererii la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor, acesta putând fi prelungit cu cel mult 15 zile de șeful serviciului public comunitar local de evidență a persoanelor.

De aceea, pentru evitarea prezentării în același timp a unui număr mare de persoane la sediul acestor servicii, recomandăm ca cetățenii să consulte programul de activitate al SPCLEP de la locul de domiciliu, prin accesarea website-urilor primăriilor în subordinea cărora acestea funcționează.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți