10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Reprezentanții DSP Olt spun că la Colegiul Minulescu Slatina nu a fost vorba despre o toxiinfecție alimentară

- Advertisement -

Ancheta epidemiologică efectuată în urma scandalului de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din municipiul Slatina, când puțin peste 20 de elevi au ajuns cu stări de rău la Secțiile Unitatea Primiri Urgențe și Pediatrie ale Spitalului Județean de Urgență Slatina, s-a încheiat. Concluzia reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Olt este că, deși inițial s-a luat în calcul suspiciunea de toxiinfecție alimentară, nu a fost vorba de așa ceva pentru că, potrivit definiției de caz, nu s-au întrunit aceste criterii.  

Însă, potrivit DSP Olt, semnele clinice, coroborate cu unele teste și probe cu rezultate neconforme, au dus totuși la producerea acestui eveniment.

„Din analiza datelor clinice, paraclinice și starea de portaj a personalului deservent (numărul de bacterii ce colonizează o anumită regiune n. r.) și condițiile igienico-sanitare reiese că nu se întrunesc criteriile toxiinfecției alimentare, conform definiției de caz. Dar prezența semnelor clinice, coroborate cu testele de salubritate neconforme, aveam acolo și o probă necorespunzătoare de apă pentru parametrul clor, se constituie un cumul de factori. Toate acestea au dus la evenimentul de sănătate. Din punct de vedere epidemiologic, evenimentul a fost generat de agenți microbieni”, au declarat reprezentanții DSP Olt, care au adăugat că ancheta epidemiologică s-a finalizat pe 3 iunie.

Sursa citată arată că în zilele de 24 și 25 mai s-au prezentat 23 de persoane în serviciile UPU și Pediatrie din cadrul Spitalului Slatina, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani cu simptomatologie digestivă – grețuri, vărsături, scaune diareice, cefalee, frisoane, dureri abdominale, din care s-au internat 15, 11 fiind în Secția Boli Infecțioase și patru în Secția Pediatrie. Tabloul clinic a sugerat o suspiciune de toxiinfecție alimentară, prin consum comun de alimente, motiv pentru care s-a declanșat această anchetă.

Profesorul Christian Ionescu, directorul Colegiului Minulescu Slatina, a demisionat în urma scandalului izbucnit la unitatea de învățământ liceal, însă acesta ar putea reveni asupra deciziei și ar putea rămâne în funcția pe care o ocupa în urma concursului organizat de Inspectoratul Școlar Județean Olt.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți