Brâncoveni, prima localitate din județ în care a doua ediție a Festivalului „Călușului Oltenesc” va avea loc de Rusalii 

A doua ediție a Festivalului „Călușului Oltenesc”, un eveniment maraton ce se va desfășua în săptămâna de după Rusalii, stă să înceapă. Consiliul Judeţean Olt, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Olt și Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina sunt organizatori ai manifestării, iar prima oprire va fi duminică, 12 iunie, în comuna olteană Brâncoveni.

Primăria, Consiliul Local şi Centrul Cultural din comuna Brâncoveni sunt parteneri în organizarea festivalului folcloric în această zi, pe tot parcursul primei zile de Rusalii, începând cu ora 10:30 şi până seara la ora 21:00,  peste 250 de copii din ansamblurile folclorice ale judeţului Olt fiind prezente în localitate.

Vor fi demonstrații artistice ale mai multor formații de călușari pe străzile din Brâncoveni, iar în centrul civic va avea loc și un spectacol folcloric de gală în care va evolua și Ansamblul „Doina Oltului” din Slatina.

„Cetăţenii comunei Brâncoveni vor avea parte de demonstraţii artistice ale formaţiilor de căluşari din comunele Brastavăţu, Brâncoveni, Curtişoara, Dobrun, Perieţi, Sâmbureşti, Teslui, Vâlcele pe toate străzile comunei Brâncoveni, în data de 12 iunie 2022, între orele 10:30 – 13:00.

Tot în aceeași zi, între orele 17:00 – 21:00, vă invităm la spectacolul folcloric de gală desfăşurat în centrul civic al comunei Brâncoveni la care vor participa ansambluri folclorice invitate din tot judeţul Olt şi Ansamblul Folcloric «Doina Oltului»”, este invitația adresată de Ion Cheroiu, primarul comunei oltene.

În a doua zi de Rusalii, adică pe 13 iunie, Festivalul „Călușului Oltenesc” va avea loc în comuna Giuvărești, apoi pe 17 iunie la Fărcașele, pe 18 iunie la Optași Măgura și pe 19 iunie la Dăneasa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<