20.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Șerpi văzuți în mai multe zone din județ. Jandarmii, chemați să-i îndepărteze din case sau de la motorul mașinilor

- Advertisement -

Mai mulți șerpi și-au făcut apariția în mai multe spații publice, și nu numai, din județul Olt, în urma unor apeluri primite la 112 jandarmii olteni fiind solicitați să intervină pentru a-i îndepărta, dar și pentru a asigura zonele în care s-a semnalat prezența acestora.

Prezența șerpilor a fost semnalată de cetățeni din municipiul Slatina, dar și din orașul Balș, unde o astfel de reptilă a apărut chiar într-o casă. Totodată, un șarpe se afla la motorul unei mașini. Oamenii legii au acționat cu ajutorul unui dispozitiv special pentru capturarea șerpilor, reptilele fiind apoi eliberate în mediul lor natural.

Intervențiile au avut loc în ultimele zile.

„În data de 7 iunie, a fost preluat un apel în care semnala prezența unui șarpe pe strada Cazărmii, din municipiul Slatina. Echipajul de jandarmerie a asigurat zona, a ridicat șarpele și l-a eliberat în mediul natural. De asemenea, și duminică, 5 iunie, au fost preluate astfel de apeluri. În orașul Balș, pe strada Nicolae Titulescu, jandarmii s-au deplasat pentru a extrage un șarpe din locuința unei persoane. La fața locului, echipajul aflat în serviciu a acționat cu ajutorul unui dispozitiv pentru capturarea reptilelor și l-au eliberat în mediu natural, în pădurea din apropierea urbei. În aceeași zi, alte două apeluri la 112 au fost preluate pentru solicitări de intervenție în municipiul Slatina, pentru a îndepărta un șarpe din curtea unei case de pe strada Pitești, respectiv un șarpe aflat la motorul unei mașini parcată pe strada George Poboran”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

O astfel de reptilă a fost găsită și sâmbătă în Parcul Tineretului din Slatina. Prezența acesteia a sesizat-o o femeie pe Facebook, aceasta ținând să le avertizeze pe mămicile care vin cu copiii aici, să se joace: „Bună ziua, mămici! Mare atenție la copii, să nu îi lăsați nesupravegheați în parc, pentru că am văzut un șarpe în Parcul Tineretului din zona gării!”.

VIDEO AICI:

https://www.youtube.com/shorts/JVPQnDnJnUY

https://www.youtube.com/shorts/CxrD_URqzeo

https://www.youtube.com/shorts/BXbJJOMzmr8

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite și a oricăror situații de natură să pună în pericol sănătatea, jandarmii recomandă oltenilor să se îndepărteze de zona care presupune un risc sau o amenințare cu privire la integritatea fizică și să solicite intervenția sau sprijinul oamenilor legii, prin numărul unic de urgență 112 sau în mod direct efectivelor aflate în misiune.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți