12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Utilajele ce vor fi folosite pentru reabilitarea DN 6 – E 70, între Mihăești și Drăghiceni, au ajuns pe șantier

- Advertisement -

S-a organizat șantierul pentru lucrările ce urmează a fi realizate pe Drumul Național (DN) 6 – European (E) 70, care tranzitează județul Olt între comunele Mihăești și Drăghiceni, iar constructorul a dus la fața locului utilajele ce se vor folosi pentru realizarea investiției.

Zilele ce urmează se va finaliza fundația stației de asfalt și în scurt timp aceasta va fi pusă și în funcțiune.

„Utilajele folosite în cadrul lucrării de reabilitare a DN 6, Alexandria – Craiova, lot 2, între localitățile Mihăești și Drăghiceni, au ajuns în organizarea de șantier. În zilele urmatoare se finalizează fundația stației de asfalt, urmând a fi pusă în funcțiune. A fost montat și pus în funcțiune cântarul rutier aferent organizării de șantier. Se lucrează la instalarea echipamentelor de laborator, acesta fiind aprobat de către beneficiar. Au fost efectuate măsurători pentru capacitatea portantă. Beneficiarul a aprobat personalul anteprenorului”, anunță reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

La începutul lunii mai Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat emiterea ordinului de începere a investiției și predarea amplasamentului pentru DN 6 – E 70, între Mihăești și Drăghiceni. Primele obiective care vor intra complet în reabilitare vor fi podul rutier de peste râul Olt, de la Stoenești, dar și două pasaje peste calea ferată, toate aflându-se într-o stare avansată de degradare. Lucrările ar urma să fie finalizate într-un an și jumătate.

Beneficiar al proiectului este CNAIR, iar anteprenor Ozaltin Inșaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Șirketi. Sectorul DN 6 – E 70 Alexandria – Craiova are o lungime de aproximativ 53 kilometri şi se desfăşoară de la limita dintre judeţele Teleorman şi Olt până la limita dintre judeţele Olt şi Dolj, pe raza judeţului Olt. Valoarea totală a contractului este de puțin peste 258 milioane de lei, fără TVA, perioada de garanție a investiției fiind de 10 ani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți