19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ce spune ministrul Chesnoiu despre prelungirea perioadei de valorificare a producției din Programul „Tomata”

- Advertisement -

Perioada de valorificare a producțiilor realizate prin Programul „Tomata” și termenul de depunere a documentelor au fost prelungite în urma aprobării în ședința de Guvern de miercuri, 8 iunie, a unei hotărâri de guvern în acest sens. Anunțul a fost făcut de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, acest subiect fiind atins și de ministrul Adrian Chesnoiu, deputat PSD de Olt.   

Noul termen stabilit este data de 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum a fost prevăzut inițial, prin acest act normativ fiind modificat și termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de producție, acesta urmând a fi 30 august, inclusiv, față de data de 30 iunie, cum era stabilit inițial.

„Temperaturile scăzute din primăvară au creat o serie de dificultăți legumicultorilor înscriși în Programul Tomata. Plantele și-au încetinit dezvoltarea, iar fermierii au fost nevoiți să investească mai mult în sistemele de încălzire, în condițiile unor costuri ridicate pentru energia electrică și gazele naturale. În urma dialogului cu fermierii, am luat decizia să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spații protejate, precum și perioada în care aceștia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului”, a declarat Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

În perioada următoare, direcțiile județene pentru agricultură din țară sunt cele care vor centraliza documentele justificative pentru virarea sumelor destinate acestei forme de sprijin și vor transmite datele la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale până pe 15 septembrie 2022, față de 15 iulie 2022, inclusiv, cum era prevăzut inițial.

În județ sunt puțin peste 5.800 de fermieri care au depus la Direcția Agricolă Județeană Olt cereri pentru Programul „Tomata”, în vederea obținerii subvenției de 3.000 de euro.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți