22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Scafandrii ISU Olt, pregătire cu pompieri bulgari la Balcic. Perfecționare a tehnicilor de intervenție prin scufundări în apele Mării Negre

- Advertisement -

Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt au parte, zilele acestea, de o misiune inedită. În cadrul unui schimb de bune practici, salvatorii olteni se pregătesc alături de colegii scafandri – pompieri din Bulgaria, la Balcic, în perioada 6 – 10 iunie aceștia luând parte mai multe sufundări în apele Mării Negre, pentru a perfecționa tehnicile de intervenție.

Marius, Sandu, Gabi, Marius și Tibi sunt cei cinci scafandri olteni ce fac pregătire alături de colegi din patru localități bulgare.

„Alături de Marius, Sandu, Gabi, Marius și Tibi se află scafandri-pompieri din Veliko Tărnovo, Ruse, Varna și Plovdiv. Pe timpul celor cinci zile, echipele româno-bulgare, execută scufundări în apele Mării Negre, fiind un prilej foarte bun pentru perfecționarea tehnicilor de intervenție. Pentru echipajele de scafandri, pregătirea este esențială, mai ales că misiunile lor se desfășoară în mediul acvatic, un mediu ostil vieții”, a declarat Alin Băsășteanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți