13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Constantin Enceanu și Mariana Ionescu Căpitănescu, cap de afiș al celei de-a treia ediții a Festivalului „Ion Onțică” de la Optași Măgura

- Advertisement -

Sărbătoare mare în a doua zi de Rusalii, în comuna Optași Măgura. Festivalul Național Concurs de Muzică Lăutărească dedicat marelui maestru Ion Onțică are loc luni, 13 iunie, cu începere de la ora 14:00, și a ajuns la cea de-a treia ediție, acesta fiind organizat la inițiativa primarului Marin Scurtu. Evenimentul în sine va începe încă de la ora 12:00, desfășurarea petrecerii câmpenești, care îi are cap de afiș pe îndrăgiții interpreți de muzică populară Constantin Enceanu și Mariana Ionescu Căpitănescu, fiind la Căminul Cultural din localitate.

Festivalul „Ion Onțică” va avea în primul rând în centrul atenției Ansamblul Folcloric „Doina Oltului”, care va particpa cu tarafuri și artiști precum Marcel Parnică din Gorj, Cosmin Streață din Dolj, Mircea Enache  din Olt – comuna Morunglav, Neacșu Drăgulin din Iancu Jianu, Gheorghe Onțică din Optași Măgura și Georgel Nucă de la postul național de televiziune Etno TV.

De asemenea, evenimentul va avea și ansambluri de copii invitate, acestea fiind din localitățile Optași Măgura, Colonești, Corbu, Movileni și Sârbii Măgura.

Manifestarea cultural artistic se va încheia undeva în jurul orei 22:00 cu un grandios foc de artificii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți