18.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Sindicalist ALRO Slatina: „200 de angajați intră în șomaj tehnic, apoi se va continua până la 500”

- Advertisement -

Undeva la 500 de salariați ai fabricii de aluminiu ALRO de pe platforma industrială a municipiului Slatina urmează ca în viitorul apropiat să intre în șomaj tehnic, motivul fiind criza din energie. Constantin Popescu, președintele Sindicatului Aluministul de la ALRO Slatina, declară că prețul de producție este mult mai mare decât prețul tonei de aluminiu, cauza fiind valoarea exagerată a energiei.

Același sindicalist a spus că situația de ALUM Tulcea este și mai gravă, având în vedere că cel mai probabil luna aceasta se va închide.

„200 de persoane intră în șomaj tehnic, în primă fază, apoi se va continua până la 500. Dacă nu vom găsi energie, anul viitor vom închide și celelalte două hale și vor rămâne 1.100 de oameni, ALUM Tulcea se închide cât de curând, luna aceasta, pleacă 500 de oameni acasă. Îi trimitem o perioadă în șomaj tehnic, le plătim 75% cât vom putea, dacă se întrevede vreo speranță îi aducem înapoi, dacă nu… Nu există o perioadă, îl trimitem în șomaj tehnic, punct. Unii se pot întoarce, alții nu. Aceasta este energia pe care ne-o dă Popescu, la 1.400, 1.500, 1.200, principalul motiv este prețul energiei. Nu vor deloc să discute cu noi. Am făcut 82 de solicitări, ne-au primit decât la două licitații, a ieșit platforma marilor consumatori unde trebuiau să pună 30% din energie, nu au pus niciun megawatt. Costurile de producție sunt 6.800 pe tona de aluminiu, iar eu vând cu 5.000 tona de aluminiu. Nu avem energie, nu ne dă nimeni. Este vorba de prostie și incompetență de a conduce țara. Am făcut atâtea proteste, am bătut butoaiele la București, numai mie și domnului Ioțu ne-au mărit prețul la gaze și energie, la restul nu. Văd că le convine la toți… O țară care este locuită, dar nu are populație care să reacționeze”, a declarat Popescu de la Aluministul.

După ce uzina de aluminiu slătineană a decis reducerea capacității de producție, din cauza crizei energetice, halele 7, 8 și 9 de la ALRO Slatina s-au închis la începutul acestui an.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți