8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Codul galben de vreme capricioasă ce afectează județul Olt, actualizat de ANM

- Advertisement -

Meteorologii au emis duminică dimineață o nouă atenționare de vreme rea. De fapt, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat avertizarea Cod galben, intrată în vigoare încă de vineri, iar până în seara zilei de 12 iunie, la ora 22:00, în mai multe zone ale României, inclusiv în județul Olt, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Codul galben a intrat în vigoare de duminică, la ora 10:00, fenomenele anunțate fiind ploi torențiale, cu descărcări electrice, vânt puternic și pe alocuri vijelii și grindină.

„Local, în sudul, centrul, estul și nord-estul țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, arată meteorologii.

Potrivit ANM, manifestări de instabilitate atmosferică, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai redusă, vor fi și luni, 13 iunie, în sud, în centru și în zonele montane.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți