341 de candidați din județ au absentat la prima probă scrisă a Evaluării Naționale

Prima probă scrisă din cadrul sesiunii 2022 a Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a, cea de Limba si literatura română, a avut loc marți, 14 iunie. Nu mai puțin de 341 de candidați din totalul de 3.059 înscriși au absentat de la această probă și nu a fost niciun eliminat din examen.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Olt, în județ au fost organizate 75 de centre de examen în care au susținut proba scrisă 2.718 candidați, în timp ce 341 de absolvenți ai ciclului gimnazial – 11,15% nu s-au prezentat la examen din diverse motive. Din fericire, nu au fost eliminați candidați pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română s-au publicat de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00. Joi, 16 iunie, elevii de a opta din județ vor susține proba scrisă la Matematică, iar primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen.

„Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, arată ISJ Olt.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<