5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Motociclistul rănit în accidentul de la Jitaru, transferat la Craiova. Începe să-și revină

- Advertisement -

Încet, dar sigur, starea de sănătate a motociclistului de 28 de ani, grav rănit în urma accidentului produs în după-amiaza primei zile de Rusalii pe Drumul Național 65 – European 574, în satul Jitaru al orașului Scornicești, se îmbunătățește. După ce inițial a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, tânărul din Pitești a fost transferat apoi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și, potrivit celor declarate de doctorul Emilian Postelnicu, purtătorul de cuvânt al SJU Slatina, acesta se află internat pe Secția Chirurgie Toracică.

Ștefan a fost dus la Craiova chiar în seara zilei de duminică și de aici s-a zvonit inclusiv că ar urma să fie trimis cu elicopterul SMURD la o unitate medicală din București. Însă, acest lucru nu s-a mai întâmplat, rămânând internat la spitalul craiovean.

Surse din Poliția Olt spun că acesta ar începe să-și revină, după ce la Spitalul Slatina ajunsese conștient, însă era diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier. Surse medicale precizează că piteșteanul are fracturi la mâini, coaste rupte și lovitură mai puternică la cap.

Sursă foto: Info Trafic Slatina (Grup Facebook)

Accidentul a avut loc duminică, 12 iunie, în jurul orei 17:00. Polițiști ai Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au ajuns pentru a efectua cercetări și a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul, în urma căruia traficul s-a desfășurat cu dificultate în zona Jitaru pentru zeci de minute.

„(…) Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, în eveniment, a fost implicat un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Scornicești, și o motocicletă, condusă de un bărbat, în vârstă de 28 de ani, din municipiul Pitești. În urma evenimentului, tânărul de 28 de ani a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, iar conducătorului motocicletei i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, declara atunci Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al Poliției Olt.

Surse din anchetă spun că din primele date se pare că vinovat de producerea evenimentului rutier ar fi șoferul mașinii care ieșea de pe o stradă lăturalnică pe DN 65 – E 574 și nu a acordat prioritate de trecere motociclistului piteștean.

Polițiștii rutieri continuă cercetările pentru a stabilire cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul, în cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți