10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Pompierii din Slatina au ocupat prima poziție a podiumului în urma concursurilor SPSU

- Advertisement -

Concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă (SPSU) se organizează în fiecare an, în perioada iunie – septembrie, obiectivul fundamental fiind dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.  Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și Stadionul „1 Mai” din municipiul Slatina au organizat marți, 14 iunie, etapa județeană a acestor concursuri, participante fiind echipaje de la Detașamentul Slatina, Detașamentul Caracal și Stația Scornicești.

Salvatorii au avut de trecut de patru probe, iar la final prima poziție a podiumului a fost ocupată de pompierii slătineni.

„Echipajele participante și-au demonstrat abilitățile la probele: scara de fereastră, pista cu obstacole pe 100 de metri, ștafetă 4×100 de metri și realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă. După desfășurarea celor patru probe, clasamentul general a fost următorul: Locul I – Detașamentul Slatina, Locul II – Detașamentul Caracal, Locul III – Stația Scornicești”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU.

Sursa citată mai arată că, în urma acestei etape județene, se va constitui lotul care va reprezenta Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt la faza interjudețeană, organizată în luna iulie, de ISU Teleorman.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți