13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cârlogani, Giuvărăști, Gârcov și Izbiceni, primele localități din Olt care vor avea gaze prin Programul „Anghel Saligny”

- Advertisement -

Tot mai multe unități administrativ teritoriale di județul Olt vor beneficia de investiții majore prin Programul Național „Anghel Saligny”, printre acestea fiind și comunele Cârlogani, Giuvărăști, Gârcov și Izbiceni, care beneficia în viitorul nu prea îndepărtat de rețele de gaze naturale. Reprezentanții Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației transmit că la Cârlogani se va dezvolta rețeaua de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, valoarea proiectului ridicându-se la aproximativ 15,5 milioane de lei.

Autoritățile de la Centru spun că au mai fost selectate și proiecte ale administrațiilor locale din Giuvărăști, Gârcov și Izbiceni, unde se vor înființa sisteme inteligente de distribuție de gaze naturale, valoarea acestor investiții fiind de peste 47 de milioane lei. Primarii celor patru comune urmează acum să semneze contractele de finanțare cu MDLPA.

În total, sunt 104 proiecte mature pentru distribuția gazelor aprobate de Ministerul Dezvoltării, acestea fiind finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Pe lângă cele patru proiecte de investiții, marți, 14 iunie, alte aproximativ 30, finanțate prin Programul „Anghel Saligny”, s-au mai aprobat de MDLPA în vederea realizării, extinderii și modernizării infrastructurii de distribuție a gazelor naturale, cuantumul acestora ridicându-se la peste 1,4 miliarde de lei. Acestea se alătură altor 73 proiecte aprobate deja și fac parte din categoria celor peste o sută de proiecte mature care vizează dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale, ce inițial s-au depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, însă valoarea lor a depășit plafonul alocat prin POIM.

65,5 miliarde de lei sunt fondurile alocate, la nivel național, prin PNI „Anghel Saligny”, pentru ceea ce înseamnă distribuția gazelor naturale, dar și extinderea și modernizarea rețelelor de drumuri, poduri, apă și canalizare.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți