12.3 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența unui cod galben de ploi torențiale cu descărcări electrice, vijelii și izolat grindină

- Advertisement -

Județul Olt este din nou sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, potrivit atenționării meteorologice emise vineri dimineață de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie. Potrivit avertizării care intră în vigoare vineri, 17 iunie, la ora 11:00, și expiră sâmbătă, 18 iunie, la ora 06:00, sunt anunțate ploi torențiale cu descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.

Pe lângă regiunea Olteniei din care face parte și județul Olt, astfel de fenomene meteo vor fi și în regiunile Transilvania, Moldova, Muntenia, iar în Dobrogea și Banat vor fi semnalate local.

„În Transilvania, Moldova, Oltenia, Muntenia și local în Dobrogea și Banat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55…75 km/h), averse torenţiale și izolat grindină. Noaptea aria acestor fenomene va fi în restrângere treptată. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp”, transmit meteorologii.

Potrivit ANM, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți