8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 340 de absolvenți de a VIII-a din județ au lipsit și de la proba de matematică a Evaluării Naționale

- Advertisement -

După ce marți, 14 iunie, când a avut loc prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională, cea de Limba și literatura română, în județ au fost 341 de candidați absenți, peste 340 de elevi absolvenți ai clasei a VIII-a din Olt au lipsit și de la a doua probă scrisă, cea de matematică, desfășurată joi, 16 iunie.

Mai precis, au absentat 346 de candidați – 11,31% din totalul de 3.059 absolvenți ai ciclului gimnazial, proba de matematică fiind susținută astfel de 2.713 candidați în cele 75 de centre de examen organizate la nivelul județului Olt. Ca și la română, nici la această probă nu au fost elevi de a opta eliminați din examen pentru tentativă de fraudă.

Subiectele și baremurile de corectare pentru proba de matematică sunt deja publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

În afara celor 75 de centre de examen, în județ avem și un centru de evaluare a lucrărilor venite din alte județe, acesta fiind la Școala Gimnazială nr. 1 Slatina.

Primele rezultate se vor afișa joi, 23 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen, dar și pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro. Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie 2022.

„Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți