25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Tânăr de 30 de ani, din Brebeni, prins drogat în municipiul Slatina. Conducea un autoturism pe strada Cornișei

- Advertisement -

Poliţiştii din Olt au acționat, în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. Activitățile oamenilor legii s-au desfășurat în ultimele 48 de ore, iar în urma acestora s-au constatat zeci de nereguli, cele mai multe în trafic. Printre șoferii trași pe dreapta a fost și un tânăr de 30 de ani, din comuna Brebeni, care conducea drogat un autoturism pe strada Cornișei, din municipiul Slatina. Acesta consumase opium, fiind condus la spital pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge, în urma rezultatelor acestora urmând a se stabili dacă chiar se drogase sau luase vreun somnifer care conține această substanță.

Olteanul a fost depistat în trafic joi noaptea, în jurul orei 23:00.

„Polițiștii Poliției municipiului Slatina au depistat, pe strada Cornișei, din localitate, un bărbat, în vârstă de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența unor substanțe psihoactive, rezultatul în urma testării cu aparatul Drug Test ieșind pozitiv la substanța T2B OPI. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina în vederea recoltării de mostre biologice”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Polițiștii au întocmit pe numele șoferului din Brebeni un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pentru aceeași faptă s-a ales cu dosar penal și un bărbat din comuna Oporelu, acesta fiind însă într-o stare avansată de ebrietate. „În jurul orei 22:00 a zilei de 16 iunie, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Găneasa au depistat, pe Drumul Județean 546, în comuna Oporelu, un bărbat, în vârstă de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis reprezentantul Poliției Olt.

În aceeași seară de joi, în jurul orei 19:30, polițiștii din Slatina au prins, pe strada Artileriei, din municipiu, un bărbat, în vârstă de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având autorizația de circulație provizorie expirată și dreptul de a conduce suspendat. Polițiștii au întocmit pe numele său un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Concret, în cele două zile de misiuni, polițiștii au intervenit la 122 de evenimente, dintre care 85 sesizate prin apelul unic de urgență 112. În urma acestora, s-au aplicate 287 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de peste 62.000 de lei, iar pentru abaterile constatate la regimul rutier polițiștii au reținut 17 permise de conducere și patru certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constatate șase infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care două pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, două pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și două pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii IPJ Olt vor continua activitățile, fiind prezenți pe principalele artere din județ, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Totodată, polițiștii împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, cu atribuții în domeniu, vor acționa și în localitățile unde vor fi desfășurate evenimente cultural-artistice, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și prevenirea faptelor antisociale.

sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți