Polițiștii rutieri au acționat în filtre, pe drumurile publice din județ. 250 de șoferi, testați cu aparatele alcooltest și drugtest

Polițiștii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din Olt, au acționat în sistem integrat, pe drumurile publice din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau altor substanțe. Razia de amploare s-a desfășurat începând cu sâmbătă seara, la ora 18:00, și până în dimineața zilei de duminică, la ora 02:00, iar polițiștii au acționat în filtre rutiere, peste 250 de conducători auto fiind legitimați și testați cu aparatele etilotest și drugtest.

„În urma testărilor, polițiștii au reținut patru permise de conducere pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat și șapte infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care două pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, respectiv cu o alcoolemie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, două infracțiuni pentru refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice și trei alte infracțiuni la regimul rutier”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

S-au ales cu dosare penale

Doi bărbați, unul din Schitu, iar celălalt din Caracal, s-au ales cu dosare penale după ce au fost depistați conducând mașini într-o stare avansată de ebrietate.

Sâmbătă, în jurul orei 19:00, polițiștii Biroului Rutier Slatina au prins, în comuna Schitu, un bărbat, în vârstă de 49 de ani, în timp ce era la volanul unui autoturism, având având o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în noaptea de 18 spre 19 iunie, în jurul orei 00:00, un șofer era băut. Polițiștii Serviciului Rutier Olt au depistat, în municipiul Caracal, bărbatul de 51 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având având o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii, intervenții la peste 100 de misiuni după apelurile primite la 112

Pe lână acțiunea de amploare derulată în noaptea de sâmbără spre duminică, pe un interval de opt ore, poliţiştii olteni s-au aflat la datorie în ultimele două zile și pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la peste 200 de solicitări, dintre acestea 105 fiind sesizate prin apelul de urgență 112.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 487 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de peste 150.000 de lei. Pentru abaterile constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 37 de permise de conducere și 18 de certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii rutieri au mai constatat și 17 infracţiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care șapte pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, patru pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și șase alte infracțiuni la regimul rutier”, mai arată IPJ Olt.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<