3.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Încă un liceean eliminat de la Bacalauretul din vară. Susținea proba la istorie și avea asupra sa o fițuică

- Advertisement -

Sesiunea de vară a examenului național de Bacalaureat a continuat marți cu proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie. Din cei puțin peste 2.400 de elevi de la clasele a XII-a și a XIII-a din promoția 2022, dar și din cele anterioare, care s-au înscris pentru a susține probele examenului maturității, la cea din 21 iunie au fost 2.223 de înscriși. Dintre aceștia, 79 au absentat din diverse motive, iar un elev a fost eliminat din BAC după ce a încercat să copieze.

 Tentativa de fraudă a fost la centrul de examen organizat la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, liceeanul care dădea proba la istorie fiind prins de profesorii supraveghetori de la clasă cu o fițuică asupra lui. Acum, acesta nu mai poate susține ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat și nici la viitoarele două sesiuni ale acestuia. Așadar, abia la sesiunea din toamna anului 2023 se poate reînscrie pentru a da BAC-ul.

Este al treilea elev eliminat de la Bacalaureatul din vară, după ce luni, la proba scrisă de română, au mai fost eliminați doi liceeni. Unul de la același centru Liceul „A. I. Cuza” Corabia, care avea asupra lui un telefon mobil, iar celălalt de la centrul organizat la Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, asupra căruia supraveghetorii din sala de examen au găsut o fițuică.

Următoarea probă scrisă a sesiunii de vară a examenului maturității este programată pentru miercuri, 22 iunie, fiind cea la alegere a profilului și specializării.

În Olt, Bacalaureatul se desfășoară în zece centre de examen, iar în județ sunt și trei centre de evaluare a lucrărilor venite din alte județe ale țării.

Afișarea primelor rezultate este pe 27 iunie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie, după ce în perioada 28 – 30 iunie contestațiile depuse vor fi rezolvate.

Promovat va fi absolventul de liceu care îndeplinește următoarele condiţii: are toate probele de evaluare a competenţelor susținute, la fel și cele scrise, a primit cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele date, iar media minimă trebuie să fie 6.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți