32.2 C
Slatina
duminică,14 iulie,2024

Ultimele Articole

Angajatorii din județ pot primi stimulente dacă oferă un loc de muncă elevilor şi studenţilor, pe perioada vacanţei

- Advertisement -

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt îi anunță pe angajatorii din județ că pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință (ISR) al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, valoarea ISR, actualizată în acest an, fiind de 525,5 lei.

Stimulentul poate fi acordat pentru cel mult două luni, zile lucrătoare într-un an calendaristic, patronii putând să-i angajeze pe elevi și studenți pe timpul vacanțelor.

„Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii”, a declarat Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt.

Potrivit sursei sitate, beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza: unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial; unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei. În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, patronii din județul Olt trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM, într-un termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Există și angajatori care nu pot beneficia de acest stimulent financiar, iar aceștia sunt: cei care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi; cei care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevăzut în lege pentru o perioadă de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Pentru obținerea de informații suplimentare, patronii olteni interesaţi se pot adresa agenţiei de șomaj judeţene.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți