Aproape 1.700 de olteni s-au angajat în primele cinci luni ale anului prin intermediul AJOFM

La început de an nu aveau un loc de muncă, iar ca urmare a serviciilor şi măsurilor de stimulare a ocupării forţei de muncă, oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt în primele cinci luni, au reuşit să se angajeze. Este vorba despre cei aproximativ 1.700 de olteni care au fost încadraţi în muncă până la sfârșitul lunii mai, peste 800 dintre aceștia având peste 45 de ani.

Datele centralizate de AJOFM arată că au exact 1.688 de persoane din județ care şi-au găsit un job până la începutul verii 2022, iar 828 au vârsta de peste 45 de ani, 321 între 35 și 45 de ani, 198 între 25 și 35 de ani, iar 341 sunt tineri sub 25 de ani. În funcţie de rezidenţă, 706 dintre oltenii angajați în perioada de referință provin din mediul urban și 982 sunt din mediul rural. Nivelul de pregătire al persoanelor pentru care a fost identificat un loc de muncă arată că cele mai multe au studii liceale – 601, acestea fiind urmate de cele cu studii gimnaziale – 383, profesionale – 405, iar 92 sunt cu studii universitare.

„Din numărul total de olteni care au fost angajați prin intermediul AJOFM Olt în primele cinci luni ale anului 2022, 449 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele agenţiei”, declară Elena Iordache, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, oltenii aflaţi în căutarea unui job înregistraţi în baza de date a AJOFM în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea 76 din 2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, de la începutul lunii ianuarie și până la sfârșitul lunii mai, 6.335 de persoane din Olt au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<