3.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sărbătoarea Iilor de la Cezieni, la cea de-a 38-a ediție

- Advertisement -

Locuitorii comunei Cezieni îmbracă haine de sărbătoare în acest sfârșit de săptămână, ținând cont că duminică, 26 iunie, aici se va desfășura cea de-a 38-a ediție a Sărbătorii Iilor.

Ziua va fi presărată cu diverse momente, de la un spectacol folcloric cu artiști mari ai muzicii populare românești și hora iilor până la festivitatea de premiere, toate având loc pe stadionul localității Cezieni, și nu numai, cu începere de la ora 16:00.

Rând pe rând, pe scena de pe stadion vor susține recitaluri Gheorghița Nicolae, Maria Beatrice Băndoiu, Gelu Voicu, Lucreția Goagea, Gabriel Dumitru, Ilie Dură și Florin Pârlan, acompaniamentul muzical fiind asigurată de orchestra Ansamblului Folcloric „Doina Oltului”, sub bagheta dirijorului Cristian Dumitru.

Sărbătoarea iilor va începe la ora 16:00 cu o expoziție stradală, care va dura două ore, parada iilor de la 17:30 la 18:00, iar apoi, pentru o 30 de minute, va evolua Ansamblul Folcloric „Ghiocelul” de la Cezieni. De la ora 18:30 este programată tradiționala horă a iilor. Spectacolul folcloric se va derula de la ora 19:00 până la ora 22:30, în deschidere fiind momentul „Oltenii din Romanați” cu Gheorghița Nicolae, Andra Saiu, Ofelia Popovici, Denisa Popescu, Daniel Voicu și Grupul de naiști al Ansamblului Folcloric „Romanați” din Caracal. Festivitatea de premiere a celor mai frumoase ii va închide evenimentul cultural de la Cezieni, acesta fiind anunțată după ora 22:30.

Organizatori ai sărbătorii câmpenești sunt Primăria și Consiliul Local Cezieni și Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți