5.2 C
Slatina
joi,18 aprilie,2024

Ultimele Articole

Formația de călușari „Hora Florilor” din Osica de Jos a câștigat trofeul ediției a XXII-a a Concursului „Călușul Românesc” de la Slatina

- Advertisement -

Parcul Tineretului din municipiul Slatina a continuat și sâmbătă să fie gazda celei de-a XXII-a ediții a Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” de la Slatina. Aici, puțin după ora 18:00, pe scena amenajată în aer liber s-a desfășurat Gala Laureaților a evenimentului maraton care a debutat joi, iar rând pe rând organizatorii i-au anunțat pe câștigători. S-au acordat în total aproape o sută de premii, însă trofeul concursului a fost câștigat de formația de călușari „Hora Florilor”, din comuna Osica de Jos, a ansamblului folcloric din localitate, coordonat de primarul Marian Pistol și condus de maestrul coregraf George Ghiță a lu’ Porumbelu’.

După festivitatea de premiere a avut loc spectacolul de gală în care marii câștigători au evoluat.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a peste 2.000 de copii și tineri, membri ai unor ansambluri folclorice din 15 județe ale României, dar și din Republica Moldova și Slovacia, supriza pregătită de organizatori anul acesta, după ce „Călușul Românesc” de la Slatina a lipsit doi ani din peisajul cultural al urbei din cauza pandemiei COVID-19, a fost tabloul coregrafic „Hora Oltenească”, o horă a prieteniei jucată în sincron.

Organizatori ai Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc” 2022 de la Slatina au fost Ministerul Educației, prin Inspectoratul Școlar Județean Olt, Consiliul Județean Olt, prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, Primăria municipiului Slatina și Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina, instituția din urmă ocupându-se îndeaproape de buna desfășurare a acestuia, prin directorul Ilie Brăileanu.

Însă, evenimentul din municipiul reședință a județului Olt se va încheia abia duminică, 26 iunie, cu un spectacol extraordinar oferit de soliștii și dansatorii Ansamblului Folcloric „Doina Oltului” Slatina al CJCA Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți