22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Doi liceeni de la Colegiul Național „Ion Minulescu” Slatina, singurii din județ cu media 10 la Bacalaureatul din vară

- Advertisement -

Sesiunea din vară a examenului național de Bacalaureat este aproape la final, luni, 27 iunie, fiind afișate primele rezultate obținute de absolvenții de clasa a XII-a și a a XIII-a din județul Olt. Au fost doar două medii 10, la fel ca și anul trecut, acestea fiind obținute de doi liceeni de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din municipiul Slatina, specializarea matematică – informatică.

Aceștia au obținut 10 pe linie la toate probele susținute: Limba și literatura română – competențe și scris; Limba engleză; Matematică Mate – Info; Informatică MI C/C++, respectiv Fizică TEO.

Pe lângă cele două medii de 10, au fost și trei foarte aproape acestora și aparțin unor absolvenți de la Liceul Tehnologic Iancu Jianu – 9,96; Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal – 9,95; Colegiul Minulescu – 9,91. Alți cinci liceeni au obținut media 9,90 și sunt de la Colegiul Național „Radu Greceanu”, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, CNIM Slatina – doi și Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu” Slatina.

Cele mai mari medii par a fi obținute de liceenii de la Minulescu și Greceanu. Aproape 90 de medii între 9 și 10 au fost la Minulescu, în timp de la Greceanu au fost peste 60 de astfel de medii.

La sesiunea iunie – iulie 2022 a BAC-ului au fost și trei eliminați din examen, de la primele două probe scrise: limba și literatura română și cea obligatorie a profilului – matematică sau istorie. Doi sunt de la centrul de examen organizat la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” Corabia și unul de la centrul Liceul Tehnologic Nr. 1 Balș, ei fiind prinși de profesorii supraveghetori de la clasă cu fițuici – română și istorie și cu telefonul mobil – română. Acum, aceștia nu mai pot participa la viitoarele două sesiuni ale examenului maturității. Așadar, abia la sesiunea din toamna anului 2023 se pot reînscrie pentru a da Bacalaureatul.

Totodată, dintre cei 2.411 candidați înscriși, atât din sesiunea curentă, cât și din cele anterioare, 113 au absentat din diverse motive.

Potrivit datelor publicate pe site-ul bacalaureat.edu.ro, 1.538 dintre absolvenții de liceu care au susținut probele BAC-ului din vară l-au promovat, obținând medii peste 6, în timp ce 757 au fost respinși.

După afișarea primelor rezultate, cei nemulțumiți de notele sau mediile obținute pot depune contestații luni, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, însă acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun sau transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 1 iulie, după ce în perioada 28 – 30 iunie contestațiile depuse vor fi rezolvate.

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să parcurgă, cumulat, următoarele etape, respectiv condiții: recunoașterea, echivalarea, susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale; susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5, cel puțin, la fiecare dintre acestea; media notelor obținute la probele scrise trebuie să fie cel puțin 6.

Sursă foto: Arhivă

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți