20.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Accidentul din Scărișoara. Concubinul tinerei ce inițial a declarat că era la volanul mașinii care a lovit mortal biciclistul, arestat pentru 30 de zile

- Advertisement -

UPDATE: Marți, 28 iunie, la propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului Caracal, magistrații instanței de judecată din aceeași localitate au emis pe numele tânărului de 24 de ani, din Scărișoara, un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Acesta a fost încarcerat Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, însă decizia judecătorilor caracaleni nu este definitivă și poate fi contestată.

Știrea inițială: La câteva zile după tragedia ce a avut loc pe 23 iunie, în jurul orei 23:00, pe Drumul Județean 642, în comuna Scărișoara, apar noi detalii cu privire la aceasta. Atunci, un băiat de 15 ani, din Rusănești, aflat pe o bicicletă, neechipat corespunzător, a fost lovit mortal de un autoturism ce venea din sensul opus ce se angajase neregulamentar îndepășirea unei alte mașini. Inițial, o tânără de 21 de ani, din Scărișoara, a declarat că se afla la volan, însă cercetările continuate de polițiștii rutieri din Caracal arată că autoturismul era condus de concubinul acesteia, în vârstă de 24 de ani, din Scărișoara. În momentul producerii accidentului era băut, iar acum este reținut.

Bărbatul a fost la fața locului în momentul efectuării primelor cercetări.

„În data de 27 iunie 2022, în continuarea cercetărilor și în urma activităților specifice desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a stabilit faptul că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra, în vârstă de 21 de ani, care inițial a declarat că ar fi fost la volan (la testarea cu aparatul alcooltest rezultatul era negativ n.r.). De asemenea, la data de 23 iunie, întrucât existau suspiciuni cu privire la persoana care a condus autoturismul, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest și pe tânărul, de 24 de ani, rezultând o concentrație alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. La data de 27 iunie 2022, în urma probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Caracal, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, au dispus reținerea pentru 24 de ore față de tânărul de 24 de ani”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în cursul zilei de marți, 28 iunie 2022, să fie prezentat Judecătoriei Caracal cu propuneri legale. În cazul accidentului mortal, cercetările sunt continuate acum sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți