Elevii de a opta află joi rezultatele finale la Evaluarea Națională. S-au depus 351 de contestații în Olt

Joi, 30 iunie, este ziua când se vor afișa rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională, iar în județ sunt 351 de absolvenți ai clasei a VIII-a care au din nou emoții. Motivul – în urma afișării primelor rezultate au fost nemulțumiți de notele pe care le-au obținut și au depus contestații, iar acum așteaptă noile note.

Cele mai multe dintre contestații au fost la Limba și literatura română – 214, numărul celor depuse la Matematică fiind de 137.

La Evaluarea Națională a fost doar o singură elevă din Olt ce a obținut media 10, fiind vorba despre Cristiana Irina Răduț de la Școala Gimnazială „Leonida Marineanu” Tia Mare care a reușit performanța de avea nota 10 la ambele probe scrise ale examenului națională.

Chiar dacă a fost o singură de media 10, au fost totuși mai mulți absolvenți de a opta care au obținut nota 10 atât la română, respectiv 6, cât și la matematică, unde au fost 54 de elevi.

Pe medii, au fost 461 de elevi ce au obținut între 5 și 5,99, 465 între 6 și 6,99, 438 între 7 și 7,99, 419 între 8 și 8,99 și 343 între 9 și 9,99.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenții clasei a VIII-a își vor putea continua studiile în învățământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toți elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

5 iulie 2022 este data la care elevii care au încheiat ciclul gimnazial își vor completa dosarele cu opțiunile privind intrarea la liceu.

În județul Olt au fost 3.059 de absolvenți de a opta care s-au înscris pentru a susține anul acesta Evaluarea Națională, însă la fiecare dintre cele două probe scrise au fost puțin peste 340 de elevi care au absentat.

sursă foto: Arhivă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<