12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei zile de caniculă în întreaga țară. Cod galben în Olt, cu temperaturi de până la 33 – 37 de grade Celsius la umbră

- Advertisement -

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis marți o atenționare meteorologică de cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat, dar și două avertizări meteorologice cod galben și cod portocaliu de val de căldură și disconfort termic. Ultimele două coduri afectează întreaga țară pentru următoarele trei zile, caniculă fiind inclusiv în Olt.

În județ, pentru zilele de 29, 30 iunie și 1 iulie, este anunțat val de căldură și disconfort termic ridicat. Temperaturile din termometre ajungă până la 33 – 37 de grade Celsius la umbră.

„Valul de căldură se va extinde și se va intensifica în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 33 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, au transmis meteorologii.

În aceleași zile va fi val de căldură persistent și disconfort termic accentuat și în alte regiuni ale țării. „În zilele de miercuri, joi și vineri, valul de căldură va fi persistent în vestul, nord-vestul și local în centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor înregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat”, mai arată ANM.

Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat este și marți, 28 iunie, însă acesta va afecta doar vestul României.

„În Câmpia și Dealurile de Vest va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar disconfortul termic va fi ridicat”, au precizat meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți