19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Femeie de 80 de ani, căzută într-o fântână din Pleșoiu. Pompierii, solicitați să intervină

- Advertisement -

O femeie de 80 de ani a căzut, joi după-amiaza, într-o fântână cu apă din curtea unei gospodării din satul Arcești, comuna Pleșoiu. Pompierii Detașamentului Slatina au fost chemați să intervină la fața locului, aceștia acționând cu o autospecială complexă, un echipaj SMURD, un container multirisc, în sprijin venind și două buldoexcavatoare, unul fiind de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

Intervenția este una dificilă, diametrul fântânii fiind foarte mic.

„Fântâna are adâncimea de aproximativ 10 metri și diametru de aproximativ 40 de centimetri. Din cauza diametrului foarte mic, se acționează cu cele două buldoexcavatoare, pentru îndepărtarea pământului și extragerea tuburilor”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Din informațiile primite de la cei aflați la fața locului, femeia este în viață.

„Femeia este în viață, se introduce permanent aer cu ajutorul aparatului cu aer comprimat, cu aducțiune”, spune reprezentantul ISU.

Femeia locuia cu o parte din rudele sale și se pare este cunoscută cu probleme psihice.

La finalul intervenției, Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al pompierilor olteni, a explicat în detaliu câte echipaje au acționat la fața locului. Din fericire, femeia a fost scoasă în viață din fântână, fiind transportată de salvatori la spital.

„La locul evenimentului au acționat aproximativ 20 de pompieri, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru intervenție la înălțime, un container multirisc, două buldoexcavatoare, un excavator și două autospeciale pentru primă intervenție. Femeia a fost extrasă cu ajutorul echipamentelor pentru intervenții în medii ostile vieții, cu semne vitale prezente. Pacienta prezenta hipotermie și a fost transportată la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina de echipajul cu medic de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt”, a spus acesta.

Plutonierul major Dumitru Lincă de la Detașamentul de Pompieri Slatina este salvatorul care a coborât în fântână de două ori și a asigurat victima.

„A fost o încercare și le-a reușit colegilor, altfel, dacă săpam până când scoteam toate tunurile, puteam să o pierdem”, a declarat Băsășteanu.

Polițiștii au deschis o anchetă în cauză.

„În după-amiaza zilei de 30 iunie 2022, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 80 de ani, ar fi căzut în fântâna locuinței sale, din comuna Pleșoiu, județul Olt. La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Găneasa, pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, dar și o ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. Femeia a fost extrasă din fântână și a fost transportată la Spitalul Slatina, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți