11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un șofer băut bine a intrat cu mașina într-un cap de pod, la Valea Mare

- Advertisement -

Eveniment rutier, în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00:00, pe raza comunei Valea Mare. Un bărbat din localitate, aflat într-o stare avansată de ebrietate, a intrat cu mașina pe care o conducea într-un cap de pod de la marginea drumului, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Perieți deplasându-se la fața locului pentru a efectua cercetări și a stabili împrejurările în care accidentul s-a produs.

„Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 60 de ani, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma evenimentului, au fost produse doar pagube materiale, neexistând victime omenești”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul din Valea Mare a fost dus apoi la spital, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, fiindu-i întocmit dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Alți doi șoferi cu dosar penal pentru consum de alcool

Tot în noaptea de miercuri spre joi au mai fost prinși în trafic alți doi conducători auto băuți.

În jurul orei 20:30, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Coteana au depistat un tânăr, în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 546, în comuna Coteana, având o concentrație alcoolică de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Apoi, în jurul orei 01:50, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Deveselu au prins un bărbat, în vârstă de 37 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Județean 642, în comuna Băbiciu, având o concentrație alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în aceste două cazuri, șoferii au fost conduși la unități spitalicești, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, fiind întocmite dosare penale în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Peste 160 de amenzi date într-o zi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Poliției Olt, au acționat, în sistem integrat, pe șoselele din județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților de peste zi, oamenii legii au aplicat peste 160 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 165, în valoare totală de 49.940 de lei, fiind reținute și 20 de permise de conducere.

De asemenea, au fost constatate și cele trei infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți