Caniculă cu disconfort termic ridicat și instabilitate atmosferică accentuată în Olt, până duminică

Dacă oltenii se așteptau ca temperaturile din termometre să mai scadă în week-end s-au înșelat. Până duminică vremea continuă să fie caniculară cu disconfort termic ridicat, însă în județ vor fi și perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. În acest sens, meteorogii au emis vineri dimineață noi avertizări, trei dintre acestea, de Cod galben, afectând și Oltul.

Prima este în vigoare pe parcursul întregii zile de vineri, reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie anunțând val de caldură cu disconfort termic.

Tot pe 1 iulie, de ora 12:00 și până la ora 21:00, în județul Olt va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În nord-vestul, centrul și local în sudul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55…75 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp”, arată ANM.

În zilele de sâmbătă, 2 iulie, și duminică, 3 iulie, va fi un nou Cod galben în județ, fenomenele vizate fiind val de căldură și disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură se va menține în zonele joase din vestul, sudul și estul țării, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade”, transmit meteorologii.

Sursa citată mai precizeazâ că îndeosebi în a doua parte a zilei de sâmbătă vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în jumătatea de vest a țării și la munte, iar duminică cu probabilitate mai mare în nord-est.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<