9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

„Nu trece dincolo!”, campanie derulată de IPJ Olt pentru a preveni accidentele rutiere

- Advertisement -

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiștii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de  poliție rutieră, ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt sunt implicați până la sfârșitul acestui an în desfășurarea de activități preventiv-informative în județ, în cadrul campaniei „Nu trece dincolo!”, prin care se dorește informarea participanților la traficul rutier, în vederea reducerii numărului accidentelor de circulație.

Din analiza evenimentelor rutiere înregistrate în perioada ianuarie – iunie 2022, la nivelul IPJ, s-a constatat că principalele cauze ale accidentelor rutiere sunt abaterile săvârșite de bicicliști, cauză care a generat doi morți, patru răniți grav și 25 răniți ușor, dar și traversarea neregulamentară a pietonilor, cauză care a generat doi morți, doi răniți grav și 16 răniți ușor.

„În cadrul campaniei de prevenire a accidentelor rutiere «Nu trece dincolo!», realizată în perioada iulie – decembrie de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității Olt, vor fi desfășurate activități informativ-preventive pentru informarea cetățenilor cu privire la principalele cauze generatoare de accidente rutiere, dar și pentru prevenirea creșterii fenomenului infracțional la regimul rutier, având scopul de a crește gradul de siguranță rutieră. În acest sens, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, vor distribui flyere și broșuri ce conțin numere de telefon de urgență, informații și sfaturi preventive”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Obiectivele principale ale activităților sunt conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere, diminuarea numărului accidentelor rutiere care au drept cauză indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, dar și diminuarea numărului accidentelor rutiere care au drept cauză viteza neregulamentară și neadaptată.

„În vederea cunoaşterii de cetăţeni a situaţiei reale privind numărul şi gravitatea evenimentelor rutiere, vor fi organizate întâlniri cu grupuri ţintă – conducători auto, pietoni, biciclişti etc. în care vor fi expuse cauzele şi condiţiile care determină sau favorizează producerea accidentele rutiere. Pentru cunoaşterea de către pietoni a prevederilor legale în domeniul circulaţiei rutiere şi adoptarea unui comportament adecvat, polițiștii vor organiza întâlniri interactive cu diverse categorii de pietoni – copii, adulţi, bătrâni și bicicliști, unde vor discuta aspecte legate de legislaţia rutieră, cauzele şi condiţiile favorizante ale producerii de accidente, dimensiunile şi dinamica acestora, conduita în trafic, dar și modalităţile de prevenire”, mai precizează Poliția Olt.

Oamenii legii vor mai organiza și activităţi specifice pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză şi vor fi aplicate, cu fermitate, sancţiunile care se impun, pentru creşterea siguranţei pe drumurile publice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți