10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Avertizare de vreme severă Cod portocaliu în mai multe localități oltene. Mesaj Ro-Alert primit pe telefoanele mobile

- Advertisement -

Oltenii din mai multe localități ale județului au primit duminică seara un nou mesaj Ro-Alert pe telefoanele mobile prin care erau anunțați să evite deplasările și să ia măsuri de adăpostire și autoprotecție, având în vedere fenomenele meteo de vreme severă anunțate de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie, care au emis în acest sens o avertizare nowcasting (imediată n.r.) de Cod portocaliu. Pentru o oră, în municipiul Slatina, dar și în orașele Scornicești, Piatra Olt și Potcoava, precum și în 26 de comune, sunt anunțate vijelii, ploi torențiale, descărcări electrice, chiar și grindină.

Avertizarea imediată a intrat în vigoare la ora 18:30 și expiră tot duminică, 3 iulie, la ora 19:30.

Potrivit meteorologilor, în Slatina, Scornicești, Piatra-Olt, Potcoava, Curtișoara, Găneasa, Valea Mare, Movileni, Crâmpoia, Corbu, Strejești, Pleșoiu, Brâncoveni, Schitu, Tufeni, Șerbănești, Vâlcele, Coteana, Teslui, Brebeni, Slătioara, Icoana, Perieți, Sârbii Măgura, Priseaca, Bălteni, Ghimpețeni, Milcov, Ipotesti și Oporelu se vor semnala vijelie cu rafale ce vor depăși 70…75 km/h, averse torenţiale ce vor acumula peste 30…35 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

Din fericire, vremea severă nu a produs pagube majore în județ.

„În urma fenomenelor meteo, sunt două misiuni în desfășurare, ambele în municipiul Slatina. Una pentru degajarea unui acoperiș desprins de pe o casă situată pe strada Basarabilor și una pentru evacuarea apei dintr-un subsol”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Misiunile au fost finalizate de pompieri undeva în jurul orei 20:30 a serii de duminică. „A fost îndepărtat acoperișul dislocat de vânt, iar de la subsol au fost asanați aproximativ 80 de metri cubi de apă”, a spus reprezentantul ISU.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți