10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Femeia care a dispărut din Făgețelu, găsită moartă într-un zăvoi, la aproape trei kilometri de locul din care a plecat

- Advertisement -

Poliția Olt da publicității, la data de 1 iulie, cazul unei femei, originară din municipiul București, care nu mai fusese văzută din data de 24 iunie și a cărei disparție a fost sesizată de o vecină, care mai apoi a anunțat-o și pe fiica acesteia. Familia a fost de acord cu mediatizarea disparției abia vineri, Floarea Jircu de 88 de ani, care era cunoscută cu probleme psihice, plecând din casa părinților săi din comuna olteană Făgețelu, unde stătea singură și fără forme legale. Din păcate, oamenii legii au reușit să o găsească pe aceasta fără suflare în noaptea de 2 spre 3 iulie, trupul neînsuflețit fiind într-un zăvoi de la marginea unui sat din apropierea localității, la o distanță de aproape trei kilometri de locul dispariției.

În cauză s-a deschis un dosar penal.

„În urma activităților de căutare, în noaptea de 2 spre 3 iulie 2022, femeia, în vârstă de 88 de ani, a fost găsită decedată, într-un zăvoi, din apropierea satului Chilia, din comuna Făgețelu, județul Olt, la aproximativ trei kilometri de locul dispariției. Din verificarea sumară a trupului femeii, acesta nu prezenta urme vizibile de leziuni, fiind transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cu exactitate a cauzei decesului. Polițiștii efectuează cercetări, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a declarat Ionuț Vasiloaica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

Dispariția femeii a fost sesizată de vecină la o zi după ce plecase din domiciliu.

„În ziua de 25 iunie, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Scornicești au fost sesizați de o femeie, din comuna Făgețelu, județul Olt, cu privire la faptul că, în ziua de 24 iunie, Floarea Jircu, în vârstă de 88 de ani, din municipiul București, a plecat voluntar de la locuința acesteia, din comuna Făgețelu, unde locuia fără forme legale şi nu a mai revenit”, a mai transmis reprezentantul IPJ.

Deși familia a fost de acord cu mediatizarea cazului abia pe 1 iulie, încă de la sesizarea dispariției bătrânei și până în momentul găsirii acesteia decedată au fost efectuate căutări și verificări de polițiștii olteni, împreună cu pompieri, jandarmi din Olt, dar și voluntari din cadrul Primăriei Făgețelu, împreună cu localnici din comună.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți