5.2 C
Slatina
vineri,22 noiembrie,2024
spot_imgspot_img

Ultimele Articole

Asociația Pro Infrastructură anunță deschiderea Centurii ocolitoare a municipiului Slatina de pe DEx 12 la sfârșit de iulie

- Advertisement -

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au transmis luni, 4 iulie, că Centura ocolitoare a municipiului Slatina de pe Drumul Expres (DEx) 12 Craiova – Slatina – Pitești s-ar putea da în folosință undeva spre sfârșitul lunii iulie, mai precis anunță data de 28 iulie. Constructorul UMB este la ora actuală cu sute de utilaje, dar și sute de muncitori, pe Lotul 2 al Tronsonului II al DEx 12 din care face parte acest sector de drum pentru a finaliza cât mai repede lucrările.

Potrivit Asociației Pro Infrastructură, inaugurarea celor aproape 22 de kilometri ai șoselei de mare viteză ar fi putut avea loc cu aproape trei luni mai devreme, însă podurile feroviare 2 și 3 de la Găneasa nu s-au realizat sub trafic și de aceea lucrările au fost întârziate.

„28 iulie: deschidere DEx12 Centura Slatina? Mult a fost, puțin a rămas: cei aproximativ 22 de kilometri dintre nodurile Valea Mare și Piatra Olt sunt aproape gata și antreprenorul general, UMB, și-a propus să îi dea în trafic la sfârșitul acestei luni. Din păcate, podurile feroviare 2 și 3 de la Găneasa nu au fost făcute sub trafic, așa că s-a întârziat inaugurarea cu vreo 3 luni. Trecând peste dezbaterile complicate despre utilitatea acestora și incapacitatea CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere n.r.) de a impune constructorului să găsească o soluție să le execute după deschiderea lotului, vestea bună rămâne: șoferii vor scăpa de coșmarul traversării municipiului Slatina în curând, iar slătinenii vor respira aer (mai) curat”, au declarat reprezentanții asociației, care pe pagina oficială de Facebook au postat și o filmare aeriană, dar și o nouă hartă interactivă.

Tronsonul II al DEx 12 are o lungime de 39,85 km, cu punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final municipiul Slatina, la intersecția cu Drumul Național 65 – European 574. Acesta traversează teritoriile administrative ale localităților Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi (Milcov), Slatina și Valea Mare. Dacă Lotul 2 se anunță a fi deschis la sfârșit de iulie, Lotul 1, între orașele Balș și Piatra Olt, care include Centura ocolitoare a Balșului, a fost inaugurat pe 21 aprilie.

Pe lângă Loturile 1 și 2 din Tronsonul 2 al șoselei de mare viteză, județul Olt mai este tranzitat și de Tronsonul 3, care trece prin unitățile administrativ teritoriale Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași Măgura, Tătulești și Colonești, până la limita județelor Olt și Argeș.

Drumul Expres Craiova – Slatina – Pitești este împărțit în patru tronsoane. Va avea o lungime de peste 121 kilometri și câte două benzi pe fiecare sens, fiind realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje, limita maximă de viteză admisă fiind de 120 de kilometri pe oră.

Valoarea estimată a întregului proiect fiind puțin peste 5,5 miliarde de lei, fiind finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Conform proiectului, investiția ar trebui să fie gata până la sfârșitul anului 2023.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți