21.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Autoturismele unor nuntași, sparte de hoți la Balș. Doi dintre autori au fost arestați

- Advertisement -

Polițiștii din orașul Balș și de la Compartimentul de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, au reținut doi bărbați bănuiți de furt calificat. Ulterior, aceștia au fost arestați preventiv. Totul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, după ce hoții au spart autoturismele a doi nuntași aflați la un eveniment ce a avut loc în orașul de pe malul râului Olteț în noaptea de 11 spre 12 iunie. Aceștia au luat mai multe bunuri, printre care acte de identitate, dar și o sumă importantă de bani.

„În fapt, în noaptea de 11 spre 12 iunie, polițiștii Poliției orașului Balș au fost sesizați, prin apelul de urgență 112, de un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri, din interiorul a două autoturisme, ce se aflau în parcarea unei săli de evenimente, din orașul Balș. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, stabilirea situației de fapt, recuperarea prejudiciului și dispunerea de măsuri legale”, a declarat Claudiu Șerban, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

În urma activităților investigativ-operative efectuate de polițiștii bălșeni, în noaptea de 2 spre 3 iulie, au fost identificați trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 18 și 29 de ani, din municipiul Slatina, bănuiți de furt calificat.

„În continuarea cercetărilor, s-a stabilit faptul că în noaptea de 11 spre 12 iunie, cei trei bărbați s-ar fi deplasat în parcarea unei săli de evenimente, din orașul Balș, iar din interiorul a două autoturisme, ar fi sustras mai multe bunuri și suma de 5.000 de lei, cauzând un prejudiciu total de 8.000 de lei”, a adăugat reprezentantul inspectoratului.

Surse din anchetă spun că hoții ar fi spart un geam lateral de la ambele mașini și au sustras bunurile și banii.

În urma probatoriului administrat, sub supravegherea Parchetului Balș, chiar în noaptea în care au fost identificați doi dintre tineri, unul de 19 și celălalt de 29 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Olt.

Duminică, 3 iulie, cei doi hoți au fost prezentați Judecătoriei Balș, care a dispus față de aceștia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia instanței de judecată nu este definitivă, putând fi contestată.

Sursă foto: Generală (Internet)

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți