8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

Județul Olt, sub incidența unui nou Cod portocaliu de instabilitate atmosferică cu averse și vijelii

- Advertisement -

Vremea continuă să fie capricioasă în Olt, care atât luni, cât și marți, se află sub incidența a două noi coduri. Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat avertizările meteorologice, iar în cele două zile în majoritatea regiunilor României va fi instabilitate atmosferică cu ploi torențiale și vijelii, dar și caniculă cu disconfort termic.

Primul cod care va afecta județul este cel portocaliu instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii, în vigoare pe 4 iulie, în intervalul orar 12:00 – 21:00.

„În Oltenia, nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali vor fi averse torențiale și pe arii restrânse vijelii (rafale de peste 65…75 km/h). În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și izolat 50…60 l/mp”, transmit meteorologii.

Oltul este și sub incidența unui cod galben care este valabil pe 4 și 5 iulie, fenomenele vizate de ANM fiind val de căldură și disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 20 de grade”, mai arată meteorologii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți