12.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Zeci de șoferi, lăsați de polițiștii olteni fără permis după ce au condus cu viteză excesivă și în stare avansată de ebrietate

- Advertisement -

Poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din Olt, au acționat în acest sfârșit de săptămână, în sistem integrat, pe drumurile publice care tranzitează județul, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea conducătorilor auto care încalcă normele privind circulația pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate, oamenii legii au dat peste 600 de amenzi, în cuantum de aproape 200.000 de lei, iar zeci de șoferi au rămas fără permis, majoritatea pentru că au apăsat prea tare pedala de accelerație și s-au urcat la volan băuți bine.

„În cadrul activităților din perioada 1 – 3 iulie, au fost aplicate 619 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. Pentru abaterile constatate, au fost reținute 45 de permise de conducere, dintre care 25 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, opt pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și 12 pentru alte abateri”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

În week-end, polițiștii au mai reținut și 21 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau pentru neîndeplinirea unor obligații legale. Totodată, s-au constatat cinci infracţiuni la regimul siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, dintre care trei pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, una pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și una pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

S-au ales cu dosare penale pentru conducerea unei mașini neînmatriculate sau sub influența alcoolului

Sâmbătă, în jurul orei 11:40, polițiștii Poliției municipiului Slatina au depistat pe strada Profesor Alexe Marin, din localitate, un tânăr, în vârstă de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism, având autorizația de circulație provizorie expirată. Polițiștii au întocmit pe numele său dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Și duminică polițiștii au constatat o infracțiune. În jurul orei 08:00, polițiștii slătineni au depistat pe strada Crișan, din municipiul Slatina, un bărbat de 33 ani care conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,46 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, în cauză polițiștii întocmind dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți