14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Ce spune senatorul PNL de Olt Voiculescu despre implementarea sistemului electronic integrat RO e-Transport

- Advertisement -

De la 1 iulie, ordonanța de urgență prin care se stabilește implementarea sistemului electronic integrat RO e-Transport de monitorizare a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat, promovată de Ministerul Finanțelor, a intrat în vigoare. Liviu Voiculescu, senator PNL de Olt, a dorit să vină cu lămuriri privind ce înseamnă acest sistem RO e-Transport.

„Sistemul va monitoriza în timp real deplasarea bunurilor cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României, astfel: transportul bunurilor achiziționate și livrate intracomunitar, transportul bunurilor care fac obiectul operațiunilor vamale precum și transportul bunurilor între două locații situate pe teritoriul național. Prin acest sistem, statul va putea monitoriza nu doar transportul achizițiilor locale cu risc ridicat, ci toate transporturile de bunuri riscante fiscal (chiar și al acelora care doar tranzitează România) și vizează vehiculele de marfă de cel puțin 3,5 tone”, a declarat parlamentarul liberal Voiculescu.

Potrivit sursei citate, scopul implementării sistemului RO e-Transport este creșterea gradului de colectare a impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat, precum și prevenirea și combatere comerțului ilicit de bunuri. Senatorul PNL de Olt a spus că sancțiunile încep a se aplica din data de 1 octombrie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți