20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

O nouă avertizare meteorologică de averse și vijelii în Olt, până miercuri dimineață. Se menține și canicula

- Advertisement -

Meteorologii au actualizat din nou avertizările meteorologice Cod galben și Cod portocaliu, iar două dintre ele vor afecta și județul Olt. Codul portocaliu este de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii.

Atenționarea de vreme severă cu ploi torențiale și vijelii intră în vigoare de marți după-amiază, la ora 14:00, și este valabilă până miercuri dimineața, la ora 10:00.

„În după-amiaza zilei de astăzi, 5 iulie, local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii – rafale de peste 70…80 km/h și izolat 90 km/h și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și pe arii restrânse 50…60 l/mp”, transmit reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

În afară de Olt, județele afectate de Codul portocaliu mai sunt Arad, Hunedoara, Timiș, Alba, Sibiu, Dâmbovița, Prahova, Caraș Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Mehedinți și Dolj.

Sursa citată mai arată că marți va continua să fie caniculă în județ, în acest sens fiind valabil un Cod galben de val de căldură și disconfort termic ridicat.

„Valul de căldură se va menține în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi ridicat în zonele de câmpie și de podiș, unde indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 36 de grade”, spun meteorologii.

 

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți