10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Patronul unei benzinării din Slatina, amendă de 60.000 de lei după ce inspectorii de muncă au găsit trei angajați la negru

- Advertisement -

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au continuat și în luna iunie controalele în județ, iar în urma acestora au constatat mai multe nereguli la unele societăți comerciale. Pentru că au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată la un angajator din municipiul Slatina, cu obiect de activitate comerț cu amănuntul al carburanților – stație PECO, acesta a fost amendat cu 60.000 de lei.

Însă, în total, luna trecută, inspectorii de muncă olteni au efectuat 221 de controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice fiind construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

În urma verificărilor efectuate au fost identificate peste 254 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, iar pentru cele mai grave s-au aplicat 114 sancțiuni, din care 107 avertismente și șapte amenzi în valoare totală de 99.000 lei, cele mai multe fiind date patronului benzinăriei din Slatina care avea trei muncitori la negru.

Cele mai frecvente deficiențe constatate de ITM Olt au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.

De asemenea, în iunie, inspectorii de muncă au înregistrat și 14 evenimente, soldate cu 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți