4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Un angajat al ALRO Slatina s-a electrocutat în timp ce s-a urcat pe un transformator. A ajuns la spital

- Advertisement -

Un tânăr de 34 de ani, din municipiul Slatina, a fost victima unui accident de muncă ce s-a produs, miercuri dimineață, la uzina de aluminiu ALRO. Bărbatul lucra ca electrician pe Secția Electro-Energetic și s-a electrocutat în timp ce se urca pe un transformator din Secția Turnători, în urma incidentului acesta fiind transportat la Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru investigații medicale amănunțite.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au deschis o anchetă în acest caz.

„În data de 6 iulie, un lucrător al SC ALRO SA, electrician în cadrul Secției Electro-Energetic, fiind repartizat de un coleg inginer să înlocuiască, împreună cu șeful de manevră și un alt coleg electrician, transformatorul de 6 kV amplasat în stația ce deservește Secția Turnătorie, în jurul orei 07:25, în timp ce colegii descărcau din autoutilitara secției sculele și echipamentele electroizolante, a mers și a deschis lacătul de la stație. S-a urcat pe transformator, iar în momentul în care a intrat în zona câmpului electric s-a produs un arc electric care l-a aruncat de pe transformator de la o înălțime de aproximativ 1,8 metri. În cădere, electricianul s-a lovit cu capul de structura metalică pe care este amplasat transformatorul, fapt ce i-a produs un traumatism cranian. A fost solicitată intervenția ambulanței societății ALRO, care a sosit imediat și i-a acordat îngrijiri medicale”, a declarat Cristian Ungureanu, directorul ITM Olt.

Ulterior, prin apelul de urgență 112, s-a cerut o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Olt care în jurul orei 08:00 a ajuns cu pacientul la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Slatina, pentru investigații și tratament de specialitate.

Pe lângă traumatism, tânărul slătinean a fost și electrocutat, arcul electric intrând prin mâna stângă și ieșind prin mâna dreaptă.

„Nu își amintește ce s-a întâmplat, doar că lucra și s-a trezit la spital, în Urgențe. Vorbim de o cădere de la înălțime, nu se știe exact de la câți metri, și o electrocutare, era stabil. S-a încercat transferul lui în alte secții de arși de la spitale din țară, nu are arsuri, dar electrocutarea este considerată arsură, dar nu s-au găsit locuri, așa că va rămâne la noi pe Secția de Anestezie și Terapie Intensivă pentru monitorizare. Aceste electrocutări pot avea evoluții fulminante, de multe ori. Rămâne pentru monitorizare și tratament. Nu sunt suprafețe arse”, a declarat medicul Emilian Postelnicu, purtătorul de cuvânt al SJU Slatina.

Pentru că a fost un accident ce s-a soldat cu incapacitate temporară de muncă, cercetările vor fi efectuate de reprezentanții societății de pe platforma industrială a Slatinei. „În conformitate cu Legea 319/2006 a securității și sănătății în muncă, accidentele de muncă care provoacă incapacitate temporară de muncă, sunt cercetate de către angajator”, a adăugat inspectorul șef al ITM Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți